Jie - vieni iš mano pirmųjų. Gerai, kad apskritai juos atsiminiau :D Paprasti ir greit iškepami :)
Reikia:
200 g sviesto arba margarino kepiniams (jokių tepių riebalų mišinių! Dėjau sviestą)
~ 350 g miltų
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai (1 į tešlą, kitas - patepimui)
150 g cukraus pudros (naudojau paprasta cukrų)
šaukštelis vanilinio cukraus (pamiršau :D)
citrinos žievelės (nedėjau)
Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarka vidury stalo.
Aplink rateliu paskleidžiame miltus. Pabarstome druska.
Miltus verčiame ant sviesto ir lengvai apminkome. Suformuojame kažką panašaus į šuliniuką. Į tą "šuliniuką" įmušame 1 kiaušinį.Vėl minkome.
Bet
daug darbuotis nereikia, maždaug apminkius, dedame cukraus pudrą. Ten pat
keliauja vanilinis cukrus bei citrinos žievelė.
Viskas galutinai suminkoma. Jei trūksta miltų, galite drąsiai pridėti, kol tešla nebelips prie rankų.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir - į šaldytuvą, bent valandai. BŪTINAI! Iš tiesų, tešlą šaldytuve galima laikyti 2-3 paras. Aš
laikiau valandą.
Kol kaista orkaitė (180 - 200 laipsnių), išėmtą tešlą iškočiojame (ne
visai plonai, gal 3-4 mm storio) ir prisidarome sausainiukų. Patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome cukrumi (pabarstukais, kokoso drožlėm, perliniu cukrumi ir t.t.). Kepame apie 10 min. arba kol gražiai pagels :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą