...čia buvo vienas iš mūsų kalėdinių patiekalų... :) Gaminau ne aš! :D Kas gaudė - tas dorojo ir gamino :D Aš tik vertinau :D Skanu. O tai reiškia, kad kitąkart gamint galėsiu ir aš pati :D Receptuką atradom čia. Už vaizdo kokybę prašom atleisti :D - džiaugiuosi bent tuom, kad spėjau įamžint :D
Reikės:
2-3 šviežių skumbrių (mūsiškės buvo sugautos Norvegijoj pačių)
250 ml vandens
100 ml aliejaus
3 vš acto 9%
1-2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 lauro lapelių
2 arb. š. druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)(nedėjom)
Skumbrė išdarinėjama, galva
nupjaunama. Žuvis supjaustoma maždaug 2 cm pločio gabaliukais. Į dubenį
supilamas vanduo, suberiama druska, gerai išmaišoma, kad druska
ištirptų. Sudedami skumbrės gabaliukai, pora lauro lapelių, uždengiama
lėkštute, gerai prispaudžiama ir paliekama 6-8 val.Skumbrės gabaliukai išimami iš dubens, skystis išpilamas. Į dubenį
sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai, išspaudžiamas česnakas,
supilamas actas, aliejus ir gerai išmaišoma. Sudedami skumbrės
gabaliukai, pabarstoma pipirais, aitriosios paprikos milteliais,
uždengiama lėkštute, gerai prispaudžiama ir 3-4 val. dedama į šaldytuvą.
Marinuota skumbrė labai skanu su virtomis bulvėmis. Bet mums ir su duona buvo laabai skanu :) Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą