2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Faršu įdarytos bulvės

   Šitokios bulvės, prieš kokius 10m., buvo pats mėgstamiausias mano patiekalas :). Firminis - kitaip sakant. Paskui jas dariau, kai susipažinom su vyru ir norėjau jam paruošti vakarienę... Oi, su ta vakariene tai tikras anekdotas gavosi... Mirsiu - nepamiršiu :DDD. Bet čia ne apie tai ;). O dabar, pakankamai dažnai, nes mėgsta ir vaikai, ir vyras. Beje, svečius iš Anglijos taip pat vaišinom ;)


Reikia:

bulvių,
faršo,
morkos,
prieskonių,
druskos.

   Prisiskutame bulvių tiek, kiek telpa sustatytos į puodą. Aš modernėju :D, kraunu į greitpuodį, nors visąlaik troškindavo ir mama, ir aš paprasčiausiam puode. Tada išgręžiame per visą bulvę "makaroną".




   Šį prietaisą turiu gal tik kokius 3 metus, o prieš tai tiesiog perpjaudavau bulvę ir abi puseles išskaptuodavau.


   Tada prikemšame faršu, kurį prieš tai pasiruošiame. Tiesiog įdedu pipiriukų maltų, kokių prieskoninių žolelių ir truputį druskos.


   Dabar apkrauname "makaronais" arba bulvių išpjovėlėm.


   Ant viršaus sukrauname burokine tarka sutarkuotą morką (kiekis priklauso nuo valgytojų mėgimo). Na ir aš dar šaldytais krapais pabarsčiau :)


   O paskui pripilame vandens sulig bulvėmis, įdedame grietinės pagal skonį ir patroškiname kokį pusvalandį (po užvirimo).


   Ir greita, ir skanu :)



6 komentarai:

  1. Pries kokia 15 m. sis patiekalas ir man buvo pats geriausias. Kaip tik ieskojau butent sio recepto. Dekui, kad priminei kaip daryti :) As jau zinau kas bus rytoj varaienei ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas kas nauja, tai pamiršta sena ;) Visada prašom :D Skanios vakarienės :)

      Panaikinti
  2. o is kur gauti ta makaronu gremzdikli?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mes pirkome mugeje. bet manau, kad net eiliniam turguj tokiu dalyku yra. o jei to daikto neturit, tai galima perpjauti bulve per puse ir isgremzti vidu. prikraut farsu ir vel bulve suklijuot. taip mes pas mama ir darydavom. :)

      Panaikinti
  3. Ačiū, labai patiko šis receptukas :) Žinosime nuo šiol kur skaniai sunaudoti faršą. Dar kartą ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje