2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Migdolinė obuolių tarta

   ...kai pirkau skardeles keksiukams, neatsispyriau ir nusipirkau dar skardą tartai. Na, sunku man pro tokius dalykėlius praeiti, ypatingai kai mintyse turiu nusižiūrėjus kokį receptuką...



Reikia:

pagrindui:
1,5 stiklinės miltų
4 šaukštų cukraus
šaukštelio kepimo miltelių
100 g sviesto
1 kiaušinio

Įdarui:
50 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
2 šaukštelių cukraus su vanile
2 kiaušinių
150 g maltų migdolų
500 g obuolių
2 šaukštų migdolų likerio (jei tokio turime);
cinamoninio cukraus viršui.

   Pagrindui sumaišome miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Pridedame minkšto sviesto, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome. Minkštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui patalpiname šaldytuvan.
   Tešla užpildome 24 cm skersmens kepimo formą (mano 26cm), kraštelius prispaudžiame prie indo sienelių. Subadome šakute.

   Orkaitę įkaitiname iki 175'C kaitros.

   Įdarui minkštą sviestą gerai ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuolat maišant po vieną įmušame kiaušinius. Įmaišome maltus migdolus ir likerį (naudojau savo svarainių antpiliuką), jei naudojame.
   Obuolius nulupame, išsėkliname ir supjaustome skiltelėmis.

   Įdarą sukrečiame ant tešlos. Ant viršaus išdėliojame obuolių skilteles.
   Viršų pabarstome cinamoniniu cukrumi (tiesiog apibarsčiau cinamonu ir cukrumi)...



   Kepame apie 30 - 40 minučių.


   Antrą kartą kepiau šią tartą kaime. Tai reiškia, kad ten jokių šiuolaikiškų technologijų nėra. taipogi ir specialios skardos nėra. Kai noras didžiulis, šie dalykai kojos nepakiša :) Tiesiog migdolus susitryniau su paprasčiausiu mediniu kočėliuku, su kuriuo bulvių košę trina, o kepiau paprastoje tortinėje skardoje :) Tiesa, nepyliau jokio likerio :) Tačiau manau, kad man jo ten trūko... Rezultatas buvo nuostabus, nes kol su vyru grįžome aplankę kapines, nes buvo kaip tik lapkričio 1-oji, tartos-pyrago buvo likę tik koks ketvirtadalis... :)



Skanaus! :)


Ačiū http://ausrra.blogspot.com :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje