Turbūt vieninteliai sausainiai, kuriuos kepdavo mama... Seniai atsivalgyti, seniai pamiršti... Gal prieš porą metų pas tėvus sandėliuke aptikau vieną formelę... Nostalgija užplūdo!.... :D Pasiėmiau rastąsias, bet tos vienintelės, kuria mama naudodavosi - taip ir neradau...
Bet pagaliau išaušo tas vakaras, kai vis tik ėmiau (po 2 metų :D) ir priviriau :) Dukrytė apibarstė cukraus pudra ir... skanaus!
Reikia:
2 kiaušiniai,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 stiklinė pieno,
7-9 šaukštai miltų,
1 šaukštas spirito,
Riebalų ar aliejaus kepimui,
Cukraus pudros apibarstymui.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame pervirtą ir ataušintą pieną, beriame miltus. Labai gerai išplakame tešlą, į tešlą įpilame spirito, kad kepinys neprisigertų riebalų. Puode šildome riebalus ir aliejų, įdedame metalines formeles, kad jos įkaistų, tada formelę padažome į tešlą ir dedame (formelės nemerkti, kad tešla apsemtų formelės viršų, nes tada nuo jos nenukris gėlytė). Verdame, kol gražiai pagels. Išvirusias gėlytes apibarstome cukraus pudra.
P.s.
Miltų užtenka 7 kaupinų šaukštų. Jei tešla per tiršta - neprilimpa prie formelės :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą