2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Obuolių pyaragas...

   ... su spanguolėmis, šokolado drožlėmis bei makadamijų (šiuo atveju - lazdyno ir anarkandžio) riešutais.



   Riešutus, galima keisti kitais mėgiamais, tačiau būtent šie priduoda ypatingo skonio, nes yra ypatingai gardūs, be to, labai daug neprireiks, todėl rekomenduoju pabandyti būtent su šiais.

Reikia:

100 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
0,5 puodelio cukraus
šaukštelio cukraus su vanile
1 puodelio miltų
1 puodelio šviežių šaldytų spanguolių
50 g juodojo šokolado
žiupsnelio druskos
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
2 didelių obuolių

Ant viršaus:

poros šaukštų cukraus su cinamonu;
saujos (pakaks apie 100 g ) makadamijų riešutų.

   Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius.
Miltus sumaišome su druska, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Įmaišome į kiaušinių - sviesto masę.
Suberiame peiliu rupiai sukapotas šokolado drožles bei spanguoles:



   Išmaišome.
  Tešlą sukrečiame į kvadratinę (ar kitokią) kepimo formą ir šaukštu išlyginame (manoji forma 22cm). Ne taip paprasta buvo tolygiai šaukštu paskirstyt tą tešlą formoje... Nuo šaldytų spanguolių ji labai sukietėjo.



   Obuolius nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome skiltelėmis. Sudedame ant tešlos paviršiaus.
Viršų pabarstome cinamoniniu cukrumi ir rupiai kapotais riešutais.


   Kepame 200'C kaitros orkaitėje apie 35 minutes.


   Pjaustome atvėsusį.



   Ne per daug saldus ir ypatingai skanus... :)



Rasta http://ausrra.blogspot.com :)

4 komentarai:

Ieškoti šiame dienoraštyje