...pati negaliu patikėt, kad grybų marinavimo sezoną atidariau :D Čia vis draugai kalti :D O ko nepadarysi dėl mylimo vyro? Taigis taigis, net grybus viduržiemy marinuot pradėjau... :D
Reikės:
grybų (tinka visi valgomi ;)
vandens,
druskos,
cukraus,
acto,
kvapniųjų pipirų, lauro lapų, česnako
Proporcijos yra tokios: 1l vandens - 1 v.š. cukraus, 1 v.š. su
kaupu druskos ir 2 v.š. acto. T.y. grybų sverti nereikia, tiesiog
marinatą gaminame taip, kad jis apsemtų turimus grybus.
Nuvalome, nuplauname grybus ir užpylę vandeniu pastatome virti. Užvirus vandenį nupilame ir užpilame nauju, vėl užverdame ir 5 min.
pavirus vėl vandenį nupilame (jei verdame rudagalvius baravykus ar
makavykus - jų "kepurėlės" labai "dažo" tad gali tekti pakeisti vandenį
ir trečią sykį).
Kai jau nupylėme paskutinį vandenį, viską užpilame jau sumaišytu
marinatu (grybus marinatas turėtų apsemti, taip pat nepamirštame, kad
išvirtų grybų apimtis ženkliai sumažėja). Verdame apie 20 min. - jei
grybai supjaustyti labai smulkiai - 15 min.
Lauro lapus ir kvapiuosius pipirus sudedame kartu su marinatu, o česnakus - prieš išpilstant į stiklainius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą