2015 m. sausio 31 d., šeštadienis

Marinuotos stintos

   ...praeitą sekmadienį vyras "prižvejojo" stintų. Gerai, kad jis pas mane tikras žvejys: pats gaudo, pats doroja, pats paruošia... ir norėjau parašyt - pats valgo :D Aišku, valgyt mes jam padedam visi :D ypač mažasai :) Kadangi stintų buvo mūsų šeimynai ryškiai per daug (nes visą savaitę sėdžiu namie, o tai reiškia, ką valgysim - idėjų kyla daug), tai kad jos darmai nenueitų, nusprendėm užmarinuoti.


Reikės:

1kg stintų,
4 morkos,
2 svogūnai,
200g miltų,
1v.š. druskos (pagal skonį žuviai pasūdyti ir 1v.š. marinatui)
1a.š. pipirų (malti, pagal skonį),
vandens (1l marinatui),
2 v.š. cukraus (marinatui),
5v.š. acto (marinatui),
5 pipirų grūdelių (marinatui)
3lauro lapai (marinatui),
3 gvazdikėliai (marinatui)

   Žuvis nuplauname, išvalome (nevalėme, tada skonis geresnis išlieka), šiek tiek pasūdome, apibarstome pipirais, apvoliojame miltuose ir apkepame iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.
      Į išplikytus stiklainius sudedame žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei apkeptas stintas.
   Vandenį užverdame, suberiame cukrų, druską, prieskonius, supilame actą. Pakaitiname ir karštą marinatą supilame į stiklainius su daržovėmis ir apkeptomis stintomis.
      Po paros jau galime skanauti. Gero apetito!

P.s. Šiemet į stiklainius nekrovėme. Parą pamarinavome bliūde ir viskas. Žodžiu, ryte atsikėlusi radau tik mirkalą... Net morkų nebuvo likę.... Vyras sakė, jam kokių 30ml acto trūko... Na, skonio reikalas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje