Taigi, žuvienė, kurią radau netyčia, beieškodama vyro virtos žuvienės...
Reikės:
300g lašišos (naudojau lietuvišką lydeką)
4 didelių bulvių
2 didelių svogūnų
60g sviesto
1st grietinėlės (galima ir pieno, kurį ir naudojau)
druska
pipirai
žalumynai: krapai, ptražolės (skonio reikalas)
Bulves nuskutame. Supjaustome didesniais kubeliais, užpilame vandens tiek, kad vos jas semtų, vandeniui užvirus paverdame maždaug 10min.
Kol apverda bulvės, gilioje keptuvėje išlydome sviestą. Jame apkepiname labai plonais, veik permatomais pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Svogūną kepiname maždaug minutę. Tuomet į keptuvę suverčiame apiplautą, stambiais gabaliukais pjaustytą žuvį be odos. Pakepiname dar apie minutę. Galima naudoti žuvies rinkinį sriubai (kaip jau minėjau, aš naudojau lietuvišką lydeką) - tuomet žuvies gabaliukus apverdame, iškauliname, nuimame odą. O vandenyje, kuriame apvirėme žuvį, galima virti bulves ( taip ir dariau).
Keptuvės turinį su sviestu, svogūnais ir žuvimi suverčiame į puodą su bulvėmis. Verdame dar apie 10-15min. ant vidutinės ugnies (aš dar įpiliau vandens, nes man per tiršta buvo). Tuomet supilame grietinėlę (pieną) ir verdame maždaug dar 5 minutes.
Galiausiai įberiame pipirų, druskos. Išmaišome ir leidžiame puodui pastovėti dar 5-10min.
Pagardiname žalumynais :)
Bulves nuskutame.
Supjaustome stambesniais kubeliais, užpilame tiek vandens, kad vos
semtų, vandeniui užvirus paverdame dar 10 min.
Daugiau: http://www.sveikata.lt/receptas/suomiska-zuviene-su-grietinele-8291?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.sveikata.lt/receptas/suomiska-zuviene-su-grietinele-8291?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.sveikata.lt/receptas/suomiska-zuviene-su-grietinele-8291?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Daugiau: http://www.sveikata.lt/receptas/suomiska-zuviene-su-grietinele-8291?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą