2012 m. lapkričio 4 d., sekmadienis

Obuolienė su apelsinais

   ...čia mano pernykštis atradimas. Bet kadangi labai patiko, tai pasidariau ir šiemet.




Reikia:

obuolių
apelsinų
cukraus

   Obuolius nulupame, išsėkliname ir susipjaustome norimo dydžio gabaliukais. Tada užpilame cukrumi ir palaikome bent jau per naktį (6l pjaustytų obuolių, 1kg cukraus (priklausomai nuo to, kokio rūgštumo obuoliai), 2 apelsinai). Pastovėję obuoliai su cukrumi, išskiria sultis. Tada paverdame kokį pusvalandį, įdedame 2 nužievintus ir gabaliukais supjaustytus apelsinus ir dar paverdame kokį pusvalandį. Galima dar įdėti cinamono, jei mėgstame (pernai dėjau, šiemet pamiršau :D). Arba galima kartu pavirti cinamono lazdelę :) Paskui ją ištraukti, gerai nuplauti, išdžiovinti ir padėti iki kito karto :) O tada supilame į paruoštus stiklainius ir užsukame.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje