Jei ne karantinas, tai gal tie kepsniai ir toliau lauktų savo eilės kada nors.... Ugnei reikėjo darbams iškept... Iškepė. Užskaitėm visi. ...tik mėsą pjausčiau ir mušiau aš... "Mama, man vištos gaila... Išmušk tu, a?" :D
Reikės:
500g vištienos filė
150g fermentinio
sūrio (tarkuoto)
5v.š. majonezo
Prieskonių vištienai,
česnako skiltelių, druskos, citrinpipirių pagal skonį‘
Konservuotų ananasų,
maltų džiūvėsėlių pagal poreikį.
Eiga:
1. Vištienos filė susipjaustome
gana plonais kepsnio formos gabalėliais ir stipriai išmušame metaliniu muštuku.
Tuomet užberiame prieskonių vištienai, sutraiškome česnako skilteles,
užbarstome truputį citrinpipirių ir druskos.
2. Tuomet ant kiekvieno
kepsniuko dedame po trečdalį ar ketvirtadalį šaukšto majonezo (priklauso nuo
kepsnio dydžio), ištepame iš abiejų pusių ir apvoliojame džiuvėsėliuose. Sudedame
į kepimo popieriumi išklotą skardą.
3. Tarkuotą sūrį sumaišome su keliais šaukštais majonezo.
4. Kepame 180’C laipsnių
įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 min. Ant iškepusių kepsnių plonu sluoksniu
tepame sūrio ir majonezo masę, uždedame konservuotų ananasų ir ant jų plonai
užtepame sūrio mišinio. Dar 2-3 min. pakepame orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą