2020 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Mielinės bandelės su cinamonu :)

   ...įveikiau :) Tai - trečias bandymas ir manau, kad jau viskas - radau. Dar kartą įsitikinau, kad sausos ir ne sausos mielės - skiriasi. Na, bent jau man. Aš nesakau, kad sausos mielės nesikelia. Keliasi :) Bet ne sausos - labiau. Žodžiu, mielių nuo šiol mano šaldytuve - visada dabar jau bus :)

Reikia:

Mielinei tešlai:

3v.š. cukraus
20g šviežių mielių (arba 2,5 a.š. sausų mielių)
1st. šilto pieno (apie 40'C) (200ml)
3st. miltų
0,5 a.š. druskos
4 v.š. tirpinto sviesto (68g)

Įdarui:

2 v.š. tirpinto sviesto
1,5 v.š. cinamono
5,5 v.š. rudojo cukraus

Viršui patepti:

4 v.š. tirpinto sviesto


          Mieles ir cukrų sudedame į nedidelį dubenėlį ir šaukštu ištriname, kad susimaišytų. Supilame šiltą pieną ir įdedame šaukštą miltų. Išmaišome ir paliekame šiltai, kad masė suputotų, mielės pradėtų veikti.
          Miltus sumaišome su druska. Suberiame į didelį dubenį arba į virtuvinio kombaino indą. Padarome viduryje duobelę, į ją supilame mielių ir pieno mišinį, taip pat šiltą (ne karštą!!) tirpintą sviestą. Maišome masę tol, kol ji tampa minkšta, žvilganti ir elastinga tešla. Iš tešlos suformuojame rutulį, jį aptepame arba tirpintu sviestu, arba aliejumi, įdedame į dubenį, ir tą dubenį uždengę švariu virtuviniu rankšluostėliu, paliekame šiltai mažiausiai valandai.
           Kai tešlos kiekis padvigubėja, suminkome tešlą iš naujo, ir vėl suformuojame rutulį. Šioje stadijoje galime tešlą uždengti maistine plėvele ir statyti į šaldytuvą (jei ketiname kepti bandeles rytojaus dieną). Jei kepsime tuoj pat, iškočiojame tešlą į didelį ploną stačiakampį. Visą stačiakampio plotą patepame tirpintu sviestu, pabarstome cinamonu, cukrumi. Tampriai susukame tešlą, tada supjaustome maždaug 2-3 cm gabaliukais. Bandeles sustatome į kepimo skardą (tiks bet kokia apvali skarda, arba torto forma su nuimamais kraštais arba keturkampė su aukštesniais kraštais). Bandelių viršų patepame tirpintu sviestu. Paliekame uždengę švariu rankšluostėliu, kol įkais orkaitė.
          Orkaitę įkaitiname iki 180'C. Dedame indą su bandelėmis į orkaitės vidurį ir kepame 20-25 minučių, arba kol bandelės gražiai paruduos. 
  1.           Įkvėpimo šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje