Labai seniai norimas reikalas... Ir apskritai, man karantinas - patinka. Grįžau į save. Arba kitaip pasakius - susirinkau. :D Vėl pradėjau kuistis virtuvėje, vėl susidėliojau ko iš gyvenimo noriu... Vienas tik dalykas manęs neklauso... drabužiai :D Musiau netinkamoj temperatūroj skalbiu :D... Taigi, grietiniečiai ...
Reikės:
~300g miltų
100g cukraus
100g sviesto (kambario temperatūros)
100g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1.5 a.š. kepimo miltelių
100g cukraus
100g sviesto (kambario temperatūros)
100g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
1.5 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
~100g varškės
3 v.š. cukraus
1 v.š. miltų
1 kiaušinis (nebūtinai)
vanilino pagal skonį
Į dubenį dedame sviestą ir cukrų, druską, išplakame mikseriu, įmušame kiaušinį, išplakame, po šaukštą sudedame grietinę vis paplakdami. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Kai tik susijungia viskas į vieną gabalą, daugiau neminkome.
Įdarui visus produktus sumaišome, varškę reiktia pertrint, o jei naudojate kreminę, tai nedėkite kiaušinio. Aš, asmeniškai, į varškę dėjau tik baltymą, o trynį pasilikau aptepimui.
Tešlą kočiojame 0.5 cm storio ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame 8 - 10 cm apskritimus, dedame po arbatinį šaukštelį varškės (jei pavyks, galite dėti daugiau) ir lenkdami pusiau pridengiame varškę. Dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir aptepame kiaušiniu (tryniu).
Įdarui visus produktus sumaišome, varškę reiktia pertrint, o jei naudojate kreminę, tai nedėkite kiaušinio. Aš, asmeniškai, į varškę dėjau tik baltymą, o trynį pasilikau aptepimui.
Tešlą kočiojame 0.5 cm storio ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame 8 - 10 cm apskritimus, dedame po arbatinį šaukštelį varškės (jei pavyks, galite dėti daugiau) ir lenkdami pusiau pridengiame varškę. Dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir aptepame kiaušiniu (tryniu).
Kepame grietiniečius iki 200'C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą