2020 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Marinuoti kopūstai žiemai

         Šituos kopūstus dariau rudenį. Bet reikėjo išlaukti, kol truputį pastovės rusy ir bus galima valgyti. Ne tokio skonio norėjau, tą jau supratau eigoj viso šio reikalo. Tačiau - darysiu vėl, ir vėl, ir vėl... :D Jau kai viską kroviau į stiklainiukus, supratau, kad druskos - nu ryškiai per daug... Dėčiau 200g ar net kokius 150g (su laiku tikslų svorį nusistatysiu...) Bet visada pasidarysiu keletą stiklainiukų ir su 300g. Kodėl? Nereali sriubytė gaunasi :D Ir sūdyti daugiau nereikia :D Taigi, kopūstukai :)


Reikės:

5 kg kopūstų
1 kg morkų
0,5 l acto
0,5 l aliejaus
300 g druskos (jei valgyti, o ne sriubai - 150-160g)

         Kopūstus supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, viską sudedame į emaliuotą indą, supilame aliejų, actą ir druską, viską gerai išmaišome ir paliekame 3 paroms šiltai. Po trijų parų juos pakaitiname (30 min.) ir sudedame į stiklainius.

          Skanumėlis :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje