Šituos kopūstus dariau rudenį. Bet reikėjo išlaukti, kol truputį pastovės rusy ir bus galima valgyti. Ne tokio skonio norėjau, tą jau supratau eigoj viso šio reikalo. Tačiau - darysiu vėl, ir vėl, ir vėl... :D Jau kai viską kroviau į stiklainiukus, supratau, kad druskos - nu ryškiai per daug... Dėčiau 200g ar net kokius 150g (su laiku tikslų svorį nusistatysiu...) Bet visada pasidarysiu keletą stiklainiukų ir su 300g. Kodėl? Nereali sriubytė gaunasi :D Ir sūdyti daugiau nereikia :D Taigi, kopūstukai :)
Reikės:
5 kg kopūstų
1 kg morkų
0,5 l acto
0,5 l aliejaus
300 g druskos (jei valgyti, o ne sriubai - 150-160g)
1 kg morkų
0,5 l acto
0,5 l aliejaus
300 g druskos (jei valgyti, o ne sriubai - 150-160g)
Kopūstus supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka, viską sudedame į emaliuotą indą, supilame aliejų, actą ir druską, viską gerai išmaišome ir paliekame 3 paroms šiltai. Po trijų parų juos pakaitiname (30 min.) ir sudedame į stiklainius.
Skanumėlis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą