Vakar, kol mažiausias miegojo poguliuko, prisnūdau ir aš šalia... Prabudau su obuolių sausainių skoniu burnoje :D Nu, blemba, galvoju, viskas - reikalas pribrendo - einu kept. Ir iškepiau. Skanu. Bet ne taip, kad liežuvį galima būtų praryt. Kad dar kartą kepsiu - faktas. Tik kepimo milteliu mažiau pabandysiu dėt, nes jų skonis, kol kas, viską permuša :D
Ai, o kodėl "katiniukai"? Nežnau :D Vidurinėlis taip sugalvojo :D
Reikia:
4 kiaušinių
120 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
200 g kepinių margarino (dėjau sviestą)
500 g miltų
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
3 didelių obuolių
cukraus pudros pabarstymui
Ištrauktus apibarstome cukraus pudra.
Labai tinka prie kavos, o vaikams - prie kakavos ;) Skaniausi dar šilti.
Receptėlį aptikau čia.
4 kiaušinių
120 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
200 g kepinių margarino (dėjau sviestą)
500 g miltų
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių
3 didelių obuolių
cukraus pudros pabarstymui
Į ištirpintą sviestą (margariną) beriame cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišome.Tada po 1 mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami tešlą.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir šaukštu įmaišome į tešlą.
Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome
nedideliais kubeliais. Obuolius įmaišome į tešlą. Ir tai bus sunkiausias
darbas visame gaminimo procese, nes tešla labai tiršta.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, šaukštu imame tešlą ir drėgna
ranka suformuojame sausainėlį. Sausainėlius dedame su tarpeliais.
Paruoštus kepame iki 200'C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kol
gražiai paruduoja.
Ištrauktus apibarstome cukraus pudra.
Labai tinka prie kavos, o vaikams - prie kakavos ;) Skaniausi dar šilti.
Receptėlį aptikau čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą