2015 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Bemielės sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

   Nu pagaliau išbandžiau bemielę tešlą... Na, esu bandžius, bet kažkas ten man nesigaudavo... Taigi išsitraukiau iš šaldiklio likusius 3 lapelius ir sunaudojau. Ir netgi visai vykusiai. Jei nebūčiau atidėjus brangiausiajam - būtų likęs neragavęs :D





















Taigi reikia:


sluoksniuotos tešlos
kmynų
sūrio
1 kiaušinio (pamiršau :D)

   Sluoksniuotą tešlą naudoju “Mantingos”, kur pusė kilogramo suskaidyta į 6 gabalėlius. Atšildome tešlą ir sutepame gabalėlį išplaktu kiaušiniu (štai tą ir pamiršau padaryti :D, bet skonis tikrai liko neblogas - vaikai iškart sušlamštė). Ant jo dedame sutarkuotą sūrį ir užbarstome kmynus (neužbarsčiau). Viską lengvai  pakočiojame kočėlu ir supjaustome peiliu į centimetro pločio juosteles. Jas sudedame ant kepimo popieriaus į skardą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Ataušusios labai greitai dingsta…  Kartais tiesiai nuo skardos (kas, deja, taip ir buvo :D )

Receptukas čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje