2012 m. lapkričio 8 d., ketvirtadienis

Vištienos blauzdelės medaus-cinamono marinate

   ...kai spalio mėnesį pas mus prisnigo, buvo užėjęs į svečius toks vienas noras, kažką pamaklinti virtuvėje... O dar prieš kelias dienas viena jauna moteriškaitė FB prerijoms mestelėjo tokį skaniai pikantišką vaizdelį, kurį pavadino "Girtos gaidžio kojos susipynusios tarp bulvių :-)". Tai taip užsinorėjau aš tų vištienos blauzdelių!...



Reikia:

8 mažųjų vištienos blauzdelių
4 skiltelių česnako
apie 60 ml (1/4 puodelio) aliejaus
2 šaukštelių sojos padažo
apie 60 ml ryžių acto (galima keisti citrinų sultimis)
poros šaukštų medaus
šaukštelio malto cinamono
kelių šakelių šviežio čiobrelio (arba šaukštelio džiovinto)
pusės šaukštelio malto imbiero miltelių (nedėjau)
pusės šaukštelio garstyčių

   Visas marinato sudėtines dalis sumaišome ir užpilame ant švariai nuplautų ir nusausintų blauzdelių. Paliekame šaltai visai nakčiai ar ilgiau, vis pavartant ar pakratant dubenį, kad pasimarinuotų (galima viską sudėti į plastikinį maišelį, taip patogiau bus vartyti):

   Maždaug po paros vištieną sudėti į kepimo skardą, užpilti marinatu ir nuolat palaistant kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį.

   Patiekti su ryžiais ir daržovėmis arba kaip patinka... :)

   Na, kad parą tas blauzdeles reikia marinuoti, aš tik perskaičiau kai jau tuo marinatu užpyliau jas... Beje, marinatas - labai skanaus, švelnaus skonio ir kvapo. Taigi aš pamarinavau tas blauzdeles tik kokias 4-5val. O kadangi jau burt pradėjau nuo pat pradžių, tai jau nusprendžiau ir burt iki galo... Žodžiu, papjausčiau ir sudėjau į skardą nuskustas bulves, į vidurį sudėjau šlauneles, apipyliau jas marinatu ir įkišau į iki 180'C įkaitintą orkaitę.



   Kepiau ilgiau, negu pusvalandį, nes marinavau trumpiau...

   Taigi, rezultatas buvo neblogas. Marinatas labai geras. Aišku, ne kiekvienam kepimui, bet retsykiais pasilepint - tikrai gerai :) Kitąkart neeksperimentuosiu, o marinuosiu tikrai parą ir kepsiu jas vienas, be bulvių. Va tada bus tikslus ir aiškus skonis ir kvapas :)

   Idėją pasiskolinau iš http://ausrra.blogspot.com :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje