2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Makaronų kriauklės su paukštiena

   ...eilinį kartą blūdinėjau po internetą ieškodama ko nepametus :D Akis užkliuvo už šio receptuko. Vakare atsiklausiau vyro ar galima :D Uoj kaip juokingai skamba :D Nes makaronus mėgstu tik aš, o vaikai tik pienišką makaronų sriubytę... Nesinori gaminti jei valgančiųjų nebus... Taigi, palaiminimą gavau ir net supirko ko reikia :D Tad kitą dieną, užmigdžiusi mažylį, ėmiausi būrimo :D




Reikia:

maždaug 200 g stambių makaronų kriauklių;
300 g paukštienos faršo (naudojau kalakutienos);
nedidelio poro;
skiltelės česnako;
kiaušinio;
2 šaukštų sviesto;
4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio (naudojau tokį, koks buvo šaldytuve);
2 šaukštų riebios grietinėlės;
žiupsnelio maltų kmynų (naudojau sveikus);
saldžiųjų paprikų miltelių;
druskos.

padažui:

2 saldžiųjų paprikų;
8 šaukštų grietinės;
4 šaukštų pomidorų tyrės (naudojau pomidorų padažą);
žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų.

   Į faršą sudedame pjaustytą porą, traiškytą česnaką, kiaušinį, supilame grietinėlę, įberiame 2 šaukštus tarkuoto sūrio, kmynų, saldžiųjų paprikų miltelių ir gerai išmaišome.
   Makaronus paverdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (maždaug puse nurodyto virimo laiko), nukošiame ir perliejame šaltu vandeniu. Prikemšame paruošto faršo.

   Padažui paprikas perpjauname, išimame sėklas, suvyniojame į foliją ir iškepame orkaitėje (nežinau kiek laiko reikia jas ten kepti, bet po maždaug 40min. man jos buvo vistiek požalės ir apie pertrynimą per sietelį negalėjo būti net kalbos. Tada pasiėmusi blenderį sumaliau ir be jokio vargo pertryniau per sietelį. Pertrynimas reikalingas tam, kad nebūtų paprikos žievelių). Dar karštas pertriname per sietą. Į gautą tyrę įdedame pomidorų tyrės, grietinės, druskos ir pipirų.

   Į kepimo formą, išteptą šaukštu sviesto, supilame puse padažo. Sudedame paruoštus makaronus ir apliejame likusiu padažu. Viršų apdėliojame likusio sviesto gabalėliais, apibarstome likusiu tarkuotu sūriu.




   Kepame 200'C kaitros orkaitėje apie pusvalandį. Jei makaronai per daug skrunda, viršų uždengiame folijos lakštu.




   Aš eilinį kartą perkepiau, todėl padažas gavosi tirštesnis.


   Kitą kartą kepdama, pabandysiu paeksperimentuoti pagal savo skonį. Bet padažo - nieku gyvu nekeisiu :)

Ačiū http://ausrra.blogspot.com :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje