2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Marinuoti agurkai kitaip

   Prieš savaitę tvarkiau tėčio derlių. Aišku, jo priaugo daug daugiau, negu mes jo suvartojam. Aš čia apie agurkus. Tai išbandžiau naują receptuką. Skonio dar nežinau, bet vaizdas - daug žadantis :) Dar džiaugiuos tuom, kad recepto iki galo neperskaičiau :D O proceso eigoj jau nebebuvo kur trauktis :)
































Reikia:

agurkai
krapai
česnakai
kvepiantys pipirai ( galima garstyčių grūdelių )

Gaminimas:

Agurkus švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį. Jei agurkai tik ką skinti, merkti nereikia.

Į 500 ml stiklainį beriame:

1valg.š. su kaupu cukraus
1 arbat.š. su vos kaupeliu druskos ( paprastos, rupios)
2 valg.š. 9 % acto
porą žirnelių kvepiančių pipirų,
krapų, 1
2 skilteles česnako (supjaustyto plokštelėmis)

Pripjaustome agurkų iki viršaus stiklainio, dedame talpiai, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu, statome į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilame šilto vandens (turi apsemti 3/4 stiklainio), užkaičiame. Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 min, ištraukiame, užsukame ( gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį kol ištirpsta), apverčiame ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklojame.

Į 750 ml stiklainį:

1 valg.š. su kaupu ir 1 valg.š. nubrauktas cukraus
1 arbat.š. su kaupu druskos
3 valg.š. 9% acto
visa kita taip pat kaip ir 500 ml stiklainiui, tik kaitinam 7 min.

Skanaus :)

   Tai va taip ir pasinaudojau  http://skanusgyvenimas.blogspot.com receptuku :) Bet jei būčiau įskaičius, kad reiks pavirti tuos stiklainiukus puode, musiau būčiau persigalvojus :D O dabar džiaugiuos gautu rezultatu ir laukiu kada galėsiu paragauti... :)

P.s. Sulaukiau ir paragavau :D Laabai skanu. Kitais metais ne tik tėčiui padarysiu.... :D

2 komentarai:

Ieškoti šiame dienoraštyje