2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Cukinijos apkepas

   Šeštadienį iš ryto įsijungus televizorių rodė kaip tik "Gustavo enciklopedijos" kažkurią kartojamą seriją. Ir kaip tik Gustavas kepė šį apkepą. Primečiau, kad kaip tik šaldytuve visko yra... Na ir šiandien išsikepiau :)





















Reikia:

3 kiaušinių
cukinijos
100g fermentinio sūrio
1st miltų
100g kumpelio (naudojau daktarišką dešrą)


   Išplakame kiaušinius (kad apkepas puresnis būtų). Sukrauname nedidelę sutarkuotą burokine tarka cukiniją (nuluptą ir nusėklintą). Viską gerai išmaišome. Tada dedame taip pat sutarkuotą fermentinį sūrį ir vėl gerai išmaišome. Supilame miltus ir vėl išmaišome. Kumpelį (dešrą) supjaustome smulkiais kubeliais ir vėl gerai išmaišome.
   Sukrautą į skardą apkepą šauname į įkaitintą orkaitę (200'C) ir kepame apie pusvalandį (kepiau 45 min.) kol gražiai apskrunda. 
























   Skanaus!

   Pastebėjimas. Druskos nedėjau. Nes anot Gustavo, sūrumo turėtų užtekt nuo sūrio ir mėsytės. Man asmeniškai, druskytės čiut čiut trūko... O šiaip, galima dėt visokių žolelių, kokias tik norisi. Aš dėjau krapus. Gustavas rekomendavo Provanso žoleles. Žodžiu, kiek žmonių - tiek skonių ;)

   O kol laukiau, kol apkepas iškeps, į mūsų vyšnią atskrido šis gražuolis :)



















2 komentarai:

  1. Baisiai miela pas jus čia, raudonplauke :) Jauku, skanu ir nenuobodu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ...aciu :) Labai graziai ivardinot :) Net susimasciau, kad butent taip ir gyvenu :D

      Panaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje