2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Aštrūs pipiriukai

   Pagaliau prisėdau... Kadangi pas anytą užaugo aštrių pipiriukų, tai teko pasidomėt, kaip čia juos ilgiau išlaikius ir neišmetus sugedusius... Pabraidžiau po internetą... Radau... Padariau... Paragavau pati (deja, tik paragaut man šiuo metu ir tegalima :( ) - patiko! Žiauriai skanu!!! Liepiau paragaut vyrui. Sakė skanu, tik actas jaučias. Nieko jis nesupranta :D Nepatinka - gali nevalgyt. Pati suvalgysiu :D


Taigi:

20 pipiuriukų (čia maždaug, nes priklauso nuo jų dydžio),
4 mažyčiai svogūnėliai (apie 100g (naudojau 2 vidutinius)),
2 lauro lapeliai,
maždaug 1 a.š. raudonėlio
2st. paprasčiausio acto (5-6%),
2v.š. druskos,
2v.š. cukraus.

   Marinatas: kaitiname dvi stiklines paprasčiausio 5% acto, suberiame po 2 šaukštus druskos ir cukraus, raudonėlį, lauro lapelius, ir kaitiname, vis pamaišydami. Kai druska ir cukrus ištirpsta, atvėsiname.
   Svogūnus ir česnakus supjaustome plonais griežinėliais, dedame su pipirais. Viską užpilame marinatu, gerai išmaišome ir prigrūdame stiklainį ar kitą uždaromą indą. Gauname apie litrą. Uždengiame, paliekame šaldytuve apie parą, kad jie pribręstų ir dingtų acto kvapas, ir galima vartoti.    
   "Aš jums prižadu, paragavę šitų į parduotuvinius ir žiūrėti nenorėsite - jie traškūs, aštrūs, kvepiantys. Šaldytuve išstovės apie pusantro-du mėnesius. Galbūt išsilaikytų ir ilgiau, bet iki to laiko jie paprasčiausiai pasibaigia. Šie pipiriukai tinka visur ten pat, kur tiktų raugintas agurkas: ant sumuštinio su mėsa, prie kepsnio, ar į salotas, ar į burrito, ar tiesiog taip, kaip užkandį prie šnapso. Kadangi sėklos neišimtos, aštruma iš pipirų membranų pamažu pereis ir į minkštimą, taip kad gali susidaryti įspūdis, kad kuo toliau, tuo jie darosi aštresni. Jeigu labai aštriai nenorite, galite dalį pipirų pakeisti paprikomis, ar prieš supjaustant išimti sėklas kartu su membranomis, jeigu aštriau - bandykite su aštresnėmis rūšimis. Laisvės eksperimentuoti daug" - teigė autorius.

   Taip pat galima pasielgti ir su nepjaustytais pipirais, tiktai reikia jų vieną šoną įpjauti, kad galėtų actas įeiti į vidų.

   Receptukas čia

   Ir ką gi - jis buvo teisus :) Tik pastebėjimas. Raudonų vynuogių acto spalva šiek tiek gadina prekinę išvaizdą. Bet tik tiek :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje