2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis

Užtepėlė su lašiša

   Man pusryčiai, visada galvosūkis. Košių pas mus niekas nevalgo. Na, kartais vakarienei manų kruopų košę išverdu. Bet tuo viskas ir baigiasi... Tai kas belieka? Sumuštiniai ir sausi pusryčiai... Su dukra viskas aišku. Jau kelinti metai. Pusryčių meniu nesikeičia: kukurūziukai su pienu. Mažylis iš jos irgi ta madą baigia perimti... Ir staiga atsiminiau, kad seniau darydavau užtepėlę. Patikdavo ir man, ir vyrui. Aišku, ji tinka ne tik pusryčiams. Bet mums - kaip tik prie rytinės kavos/arbatos :)


Reikia:

šalto rūkymo lašišos 170g
fermentinio sūrio 170g
majonezo "Remoulade" (būtent šis skaniausiai tinka)
česnako skiltelių (aš naudoju 4-5, bet čia pagal skonį)

   Susipjaustome lašišą kaip įmanoma smulkiau. Sutarkuojame fermentinį sūrį. Tada išspaudžiame česnako skilteles ir viską išmaišome su majonezu. Gerai būtų palaikyti šaldytuve per naktį. Tada viskas susigeria/įsigeria.


   Juos galima pateikti ir ant paskrudintos duonelės, ir ant pomidoro riekelės... Fantazijai ribų - nėra. Galima ant viršaus uždėti pomidoro riekutę, bet mums va taip - skaniausia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje