Na štai ir trečiasis receptukas iškeptas... Ale pasirodo, kad prieš metus aš jau jį kepusi buvau :D xi xi xi :D Na nieko, vadinasi, skanus buvo, jei antrą kartą išbandžiau :D
300 g miltų;
100 g cukraus;
2 a.š. meduolių prieskonių;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. kakavos;
1 kiaušinis;
200 g sviesto;
125 g cukraus pudros;
2-3 v.š. citrinos sulčių.
Suminkštintą sviestą išsukti su cukrumi,
įmušti kiaušinį ir suberti miltus, sumaišytus su meduolių prieskoniais,
kepimo milteliais, kakava. Suminkyti tešlą į vieną gabalą ir suvyniojus
į maistinę plėvelę šaldyti apie 2 valandas. Atšaldžius iškočioti norimo
storio tešlą (plonesni sausainiai bus trapesni, kietesni) ir išspaudus
formele kepti 180 0C įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir dekoruoti jau atvėsusius sausainius.
Sausainukai trapūs, bet ne kieti kaip meduoliai. Pagal http://www.forellesreceptai.lt.
Tik va, bėda, man rodos, reiks dar kokią porciją sausainių iškept. Nes iš tų trijų kepimų - liko tik pusė... Bijau, kad iki Kūčių - išvis neliks.... :D
Tik va, bėda, man rodos, reiks dar kokią porciją sausainių iškept. Nes iš tų trijų kepimų - liko tik pusė... Bijau, kad iki Kūčių - išvis neliks.... :D
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą