• 250 g miltų
  • 50 g sviesto
  • 100 g medaus
  • 100 g cukraus (naudojau rudąjį)
  • 1 kiaušinis
  • 2 a. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 v. šaukštas meduolių prieskonių
Glajui:
  • kiaušinio baltymo
  • cukraus pudros
  • citrinos rūgšties
  • maistinių dažų (nenaudojau)
Dekoracijai:
  • pabarstukų
  • kokoso drožlių
   Medų, rudąjį cukrų ir sviestą šildome kartu, kol viskas suskystėja, gerai išmaišome. Tada atvėsiname, įmušame kiaušinį, išmaišome, sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Viską gerai išmaišome. Valandai dedame tešlą į šaldytuvą. Kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustome norimų formų sausainiukus ir kepam 180-190°C orkaitėje apie 10-15 min. kol gražiai paruduos.
   Glajui pagaminti reikia vieno kiaušinio baltymo (jo pakanka tam meduolių kiekiui papuošti (jei neliesite kiekvieno meduolių paviršiaus), kurį reikia išplakti iki standžių putų, tada palaipsniui supilti cukraus pudrą (sunaudojau 100g). Pudros reikia pilti tiek, kad gautųsi masė tinkanti dekoravimui, pabaigoje įberti citrinos rūgšties pagal skonį.
   Atvėsusius meduolius papuošti paruoštu glajumi ir jei yra noras pabarstyti pabarstukais ar kokoso drožlėmis. Taip pat galima puošti dekaratyviniai perliukais ar kitais priedais.

   Na va, meduoliukai iškepti, papuošti, džiūsta...

    O čia - apsnigo eglutę :D, kokoso drožlėmis :)))

   P.S. Aš paskubėjau ir nelaukiau kol galutinai ištirps cukrus, ištirpinau medų su sviestu, o cukrus nespėjo ištirpti, ko pasėkoje meduolių tešla kočiojant buvo grūdėta, o ant iškeptų meduolių irgi matėsi cukaus grūdeliai.
   Beje, man tešla labai trupėjo, bet labai gausiai barsčiau stalą ir tešlos paviršių, kad neliptų prie kočėlo. Trupėjo gal dėl to, kad neištirpinau gerai cukraus, sviesto, medaus masės… O gal dėl to, kad pakankamai neatvėsinau masės… Žodžiu, galiu tik spėlioti, bet labai nepergyvenau. Dar eilėje laukia pora receptų, tai tikiuosi, kad vistiek viskas bus suvalgyta :)