...na štai - ir antras bandymas...
Reikia:
125g sviesto
100g medaus
200g cukraus
3 stiklinių miltų
5 šaukštų pieno
1 kiaušinio
po 1 arbatinį šaukštelį cinamono, malto muskato riešuto, maltų gvazdikėlių, kardamono ir malto imbiero
Cukrų, sviestą, medų ir pieną sudedame į puodą, suberiame visus
prieskonius ir kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišydami kol užvirs.
Paverdame apie 2 min, nukeliame nuo ugnies.
Tokį sirupą šiek tiek atvėsiname ir supilame į dubenį su miltais,
išmaišome ir užminkome tešlą. Tešlą paliekame atvėsti. Kai atvės,
įmušame kiaušinį ir dar kartą viską išminkome. Tešlą suvyniojame į
maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą kokiai valandai, kad
sutvirtėtų.
Kai tešla išbus šaldytuve reikiamą laiką, jau galima ją kočioti.
Pabarstome stalą miltais ir iškočiojame ploną blyną (geriau plonesnį nei
5mm). Išspaudžiame formeles, sausainius atsargiai perkeliame ant kepimo
popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie
12-15min. Kadangi sausainiai ploni, kyla grėsmė jiems labai greitai
sudegti, todėl nepaliekame sausainių be priežiūros. Iškepusius paliekame
atvėsti skardoje. Galima ir glajų dar pasigaminti. Vienas paprastesnių -
iškepusius ir atvėsusius sausainius aplieti ištirpintu baltu šokoladu.
Kaip ir viskas, skanaus!
Pagal http://littleworld-sandra.blogspot.com :)
...praėjus 2 dienoms, sausainių atsargas teko atstatyti... :D Tik šį kartą pritrūkau cinamono... tai sausainiukai gavosi truputį šviesesni. O į glaistą įdėjom ne citrinų sulčių, o aviečių sulčių 5 šaukštelius (mat kaip tik atsišildėm šaldytas avietes :)), tai spalva gavosi švelniai rausva :)
...praėjus 2 dienoms, sausainių atsargas teko atstatyti... :D Tik šį kartą pritrūkau cinamono... tai sausainiukai gavosi truputį šviesesni. O į glaistą įdėjom ne citrinų sulčių, o aviečių sulčių 5 šaukštelius (mat kaip tik atsišildėm šaldytas avietes :)), tai spalva gavosi švelniai rausva :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą