2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Skaniai kvepiantys makaronai

   ...sekmadienis. Vyras eilinį kartą darbe. Dirbaholikas! :D Šiandien fantazija mano irgi poilsiauja... O pietūs vis artėjo ir artėjo... Jei būčiau viena, tai dzin, pasiknisčiau šaldytuve, vis tiek ten kažką rasčiau ir būtų viskas gerai. Bet dabar - vaikai... Jiems lašinių su duona nepaduosi :D. Nors mažasis visai skaniai juos kerta... :) ...taigi, pasikviečiau Google į pagalbą akis paganyt... ir radau :) http://www.novum.lt.


   Vienas elementariausių ir greičiausių makaronų padažų. Atrastas šaldytuve užtikus tik paprikos ir kažkokį rūkytą mėsgalį. Pasakiškai kvepiantis.

Reikės:

vienos nemažos raudonos paprikos
šaltai rūkytos šoninės gabaliuko (su ja skaniausia, bet galit imti ir kokį kitokį rūkytą mėsos gabalą, kad tik nebūtų labai sūrus)
apie 250 gr makaronų
poros gerų šaukštų grietinės

   Supjaustome nedideliais kubiukais papriką ir šoninę, sumetame į keptuvę ir pakepiname, kol paprika suminkštės, o mėsytė ims skrusti.


   Pamačiusi vaizdelį, negalėjau nepatobulinti :D Įdėjau dar smulkiai kubiukais pjaustytą marinuotą agurką ir kelis griežinėlius poro...


   Įmaišome kelis šaukštus grietinės. Kiek jos dėti, spręskite patys – kuo daugiau, tuo skysčiau. Tuo pačiu išverdame makaronus, suverčiame į keptuvę su padažu ir išmaišome.


   Druskos pagal skonį. O ar berti pipirų, čili ar dar ko nors – spręskite patys. Man šiems makaronams nereikia nieko :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje