2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Keksiukai su obuoliais ir kokosu

   ...kažkurią čia dieną pamačiau labai skaniai atrodančius keksiukus https://virtualivirtuve.wordpress.com. pasišoviau praplėsti savo skonio diapazoną ir išmėginti.



Reikės:

Obuolių sluoksniui:

Saldžiarūgščių obuolių – 3-4 vnt.
Cukraus – 2 v.š.
Cinamono – 1 v.š.

Biskvitui:

Kiaušinių – 4 vnt.
Cukraus – 200 g.
Kambario temperatūros sviesto – 100 g.
Vanilės esencijos – keli lašai
Kepimo miltelių – 2 a.š.
Druskos – žiupsn.
Miltų – 200 g.

Traškiai kokoso plutelei:

Miltų – 50 g.
Kambario temperatūros sviesto – 70 g.
Cukraus – 70 g.
Kokoso drožlių – 100 g.

   Traški kokoso plutelė: miltus sumaišome su cukrumi ir drožlėmis, dedame sviestą ir viską triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Dedame į šaldytuvą.

   Obuolių sluoksnis: Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome mažais kubeliais. Supjaustytus obuolius pagardiname cukrumi ir cinamonu.

   Biskvitas: Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, po vieną nuolat plakant įmušame kiaušinius, įlašiname vanilės esencijos ir įberiame druskos. Masę gerai išplakame, kol nesijaus cukraus kruopelių. Į plakinį persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės.

   Paruoštą biskvito tešlą supilame į keksiukų formeles, ant viršaus paskirstome obuolius, viską apibarstome paruoštais trupiniais su kokosu.

   Keksiukus kepame 180'C karščio orkaitėje, kol įbedus dantų krapštuką į keksiuko vidurį, jis liks sausas ir neapsivėlęs tešla (apie 30min).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje