Tortinės dydis - 28 cm. (Įsigijau 18cm torto formą, todėl man užteko vienos biskvito normos. Gautą tešlą padalinau perpus ir per du kartus iškepiau. Po to - perpjoviau kiekvieną biskvitą pusiau ir taip gavau 4 reikalingus biskvitus)
Tešlos norma vienam biskvitui:
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino (dėjau sviestą)
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos
3 kiaušiniai
150g cukraus
100g margarino (dėjau sviestą)
150g miltų (galima ir mažiau, viskas priklausys nuo kiaušinių dydžio, tešla turi būti kaip tiršta grietinė)
1 v.š su dideliu kaupu kakavos
1 a.š. gesintos sodos
Tortui reikia išsikepti 2 biskvitus ir perpjauti juos pusiau. Gausime 4 nestorus biskvito sluoksniukus.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Ištirpiname margariną, leidžiame jam šiek tiek atvėsti ir maišant supilame į kiaušinių masę, kakavą, miltus ir gesintą sodą. Gerai permaišome. Pilame į norimą formą ir kepame 180'C temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Patikriname pagaliuku.
Kremas:
450ml grietinėlės 36% (man užteko vieno 420ml indelio ir pertepimams, ir aptepimui jau tortą surinkus)
110g cukraus
0,5 a.š. citrinos rūgštelės
Išplakame gerai atšaldytą grietinėlę iki standumo su cukrumi ir rūgštele.
Vyšnių įdaras:
300 gr. šaldytų vyšnių (dedu šaldytas, o atitirpintu skysčiu sulaistau biskvitus)
2-3 v.š. cukraus
apie 4 v.š. alkoholio (naudojau savo svarainių antpiliuką)
2-3 v.š. cukraus
apie 4 v.š. alkoholio (naudojau savo svarainių antpiliuką)
Lakštų sulaistymui:
300ml virto šalto vandens
0,5 citrinos sultys
2-3 a.š. cukraus
(kadangi naudojau skystį nuo šaldytų vyšnių, tai įpyliau apie pusę stiklines vandens ir 4v.š. svarainių antpiliuko)
Šokolado masė:
200g juodo šokolado
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
5-6 v.š. pieno arba grietinėlės
50-80 g sviesto
(ištirpinau 100g juodo šokolado su 50g pieno)
Ant garų vonelės ištirpinti visus produktus, ir leisti šiek tiek masei atvėsti.
Renkame tortą - dedame pirmąjį biskvitą, truputėlį sulaistome, suberiame pusę vyšnių, dedame trečdalį plaktos grietinėlės kremo, dedame antrąjį biskvitą, sulaistome, pilame šokolado masę, dedame trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistome, ant jo - likusias vyšnias ir antrąjį trečdalį grietinėlės, uždedame paskutinį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame rankomis, sulaistome, likusia grietinėle aptepame aplyginame torto šonus ir viršų.
Papuošimas - kaip kam patinka ;)
Galima tiesiog paprastai palaistyri tirpinta šokolado mase.
...kąsnelis :)...
Tortą dariau remdamasi trimis receptais: pirmas, antras ir trečias bei pridėjau savo nuomonės :D. Ką galiu pasakyti? Skanu :) visi patenkinti iki ausų :) Dar išbandžiau ir ažūrinį šokoladinį papuošimą. Tiesiog ištirpiname vonelėje ant karšto vandens gryną juodą šokoladą (puikiai ištirpo, kuo net patikėt negalėjau :D ), supilame į maišelį (susisukau tiesiog kepimo popierių) ir ant paruoštos kepimo popieriaus juostos formuojame ką norime. Paprasta kaip 2 kapeikos :) Kad greičiau sustingtų įkišau į šaldytuvą. Kol aptepiau tortą grietinėle - viskas buvo kuo puikiausiai sustingę. Tada nulupau (labai lengvai nusiima) eglutes nuo popieriaus ir pridėjau prie torto šonų. Prilipo. Štai ir visas kosmosas :D
P.s. Darant didelį tortą (na iš dviejų biskvito normų) - grietinėlės mažoka.... Papildomai nusipirkau 200ml - sočiai per akis :) Galbūt ir 600ml iš viso visam tortui būtų užtekę.
P.s. Darant didelį tortą (na iš dviejų biskvito normų) - grietinėlės mažoka.... Papildomai nusipirkau 200ml - sočiai per akis :) Galbūt ir 600ml iš viso visam tortui būtų užtekę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą