...vasara vasara... Visą vasarą, tiksliau visas atostogas, leidžiu pas tėtį kaime. Ir pati sau galiu paprieštaraut, dėl to "kaime" :D Na, tai ne kaimas :D, bet ir ne didmiestis :D
Priaugo daržovių, užėjo rūkai, teko nuskint gražutėlius, bet dar žalius, pomidorus, kurie augo lauke. Kažkada seniai, esu ragavus žalių pomidorų uogienės, pasiknisus internete radau receptuką ir nusprendžiau pabandyt. A mažu patiks?
Reikia:
1 kg žalių nedidelių pomidorų
1 kg cukraus
1 citrina
gabalėlis cinamono žievelės
1 citrina
gabalėlis cinamono žievelės
Mažus neprinokusius pomidorus nuplauname, supjaustome ketvirčiais arba pusiau.
Citrinos žievelę nutarkuojame, o visą citriną susmulkiname.
Citrinos žievelę nutarkuojame, o visą citriną susmulkiname.
Viską sumaišome su cukrumi, palaikome keletą valandų uždengtame puode,
kol atsiras skysčių.
Verdame ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol
uogienė sutirštėja.
Sudedame į stiklainius ir uždarome.
Sudedame į stiklainius ir uždarome.
Paragavus, su broliu nusprendėme, kad su baltu varškės sūriu - turėtų būt labai skanu :) Tiesa, iš vienos normos gavosi 3 puslitriukai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą