...šiandien užsiėmiau eksperimentavimu :D Buvau sumąsčius pietums gaminti įdarytus cukinijų žiedus, ale... Ale akis užkliuvo už skaniai atrodančio daržovių troškinio su mėsos kukuliais... :)
Reikės:
200g maltos kiaulienos,
200g maltos jautienos,
500g bulvių,
nedidelio kopūsto,
vidutinio dydžio cukinijos,
2 nemažų svogūnų,
1 didesnės morkos,
po vieną geltonos, raudonos, žalios spalvos saldžiosios paprikos,
šaukšto miltų,
2 šaukštų krakmolo,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
prieskonių maltai mėsai,
2 kubelių vištienos sultinio,
2 šaukštų pomidorų padažo,
4 šaukštų majonezo,
šaukšto sviesto,
šaukšto grietinės,
žalių petražolių,
druskos, pipirų, lauro lapelių
mažyčio gabaliuko imbiero šaknies (nedėjau, nes nemėgstu :) )
Taigi, nuluptas bulves supjaustome
riekelėmis, apvoliojame smulkintomis petražolėmis su trupučiuku druskos (tiesiog pabarsčiau indą smulkintomis petražolėmis prieš dedant bulves ir ant pačių bulvių ir dar druskytės ant bulvių užbarsčiau).
Jomis išklojame indo, kuriame kepsime, dugną. Susmulkiname kopūstą, morką,
vieną svogūną. Juos išmaišome su majonezu ir masę užklojame ant bulvių
sluoksnio. Cukiniją nulupame, supjaustome žiedais, išimame viduriukus,
išdėliojame ant kopūstų sluoksnio.
Tuomet ruošiame mėsos kukulius. Į mėsą suberiame maltos mėsos prieskonius,
krakmolą, miltus. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname svieste kartu
su smulkintomis petražolėmis. Baigiant kepti, įdedame šaukštą grietinės,
šiek tiek druskos. Nukėlus nuo ugnies suberiame 2
šaukštus džiūvėsių, pabrinkiname bent 2 min. ir sumaišome gautą masę su
mėsa. Formuojame kukulius, pavoliojame juos džiūvėsiuose ir apkepame
keptuvėje nuolat ridendami. Kukulius sudedame į cukinijų žiedus. Ant
kiekvieno kukulio užmauname po tris skirtingos spalvos paprikos
lankelius. Tarp cukinijų žiedų įdedame petražolės lapelių. 2 litruose
vandens ištirpiname 2 kubelius vištienos sultinio (per akis užteko 1l vandens su 1 kubeliu sultinio), jame išmaišome pomidorų
padažą, jei reikia, pridedame druskos, lauro lapelių, pipirų, jei
mėgstame - įtrarkuojame truputį imbiero. Jeigu kepimo indas be dangčio,
pridengiame folija. Tam tinka ir kopūsto lapai. Kepame apie 1 val. 200
laipsnių karštumo orkaitėje.
Šaltinį radau čia
Dabar aiškumo minutėlė.... :D
Viską dariau kaip recepte parašyta. Tačiau darant kitą kartą, bulvių imsiu tik tiek, kad uždengčiau kepimo indo dugną, kopūstų iš akies irgi mažiau... Toliau kaip ir viskas gerai, bet sultinio tikrai 2l - nereikia :)
...ir dar. Čia, musiau, linksmiausia dalis :D Valandą pakepus orkaitėje, nesulaukiau norimo vaizdo - troškinosi tik kukuliukai, o ne bulvės su kopūstais :D. Taigi, ištraukiau aš visą tą reikalą iš orkaitės, pasiėmiau savo seną gerą troškintuvę. Iš kepimo indo atsargiai išėmiau kukuliukus su visais cukinijos ir paprikų žiedais, į troškintuvę sudėjau plačiu šaukštu bulves su kopūstais, ant viršaus vėl sukroviau visus kukuliukus su visais žiedais, užvožiau dangtį ir palikau troškintis :)
Viskas :)
Skonis - geras :) Sakyčiau, tiktų puikiausiai pavadinti - "Balandėliai kitaip" :D
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą