2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Marinuoti svogunų žiedai

   Kai dariau savo skaniąsias paprikas, kažkur beklaidžiodama užtikau, kad taip pat galima marinuoti ir svogūnų žiedus! Vo čia tai idėja :) Tai pamąsčiau, kad reiktų išmėgint. A vdrug patiks? :D Tai praėjusį savaitgalį prisivežiau iš anytos svogūnų ir ėmiausi darbo... Tiesą sakant, tas darbas greit ėjo... O ir išsižliumbt buvo proga ne vien serialus žiūrint :D



1l vandens
1st cukraus
1 v.š. druskos
1st acto
1st aliejaus
česnako skiltelių
medaus

    Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedeliais (pas mane buvo gigantiški svogūnai, tai žiedus teko perpjaut per pusę). Į stiklainius (naudojau 0,5l stiklainius) dedame 1 skiltelę česnako ir 1 šaukštelį medaus. Sukrauname svogūnus ir užpilame marinatu (verdančiu :D). Svogūnų apvirti - nereikia :)
   Kadangi vienas stiklainiukas blogai užsidarė, tai aš jį įdėjau į šaldytuvą - greitam suvartojimui. Po dviejų dienų neiškenčiau ir atsidariau... Jergutėliau kaip skanu! Įtariu, kad dar partiją teks marinuoti :D
   Tiesa, viena marinato porcija užpyliau 6 puslitriukus. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje