2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Kepta žvėriena

   Kaip skaniai išsikepti žvėrieną, sužinojau iš savo nuostabiausios brolienės.... :) Lenkiu galvą ... :) 
   Kažkada dar vasarą nuvažiavus pas juos svečiuosna, keptuvėje pamačiau keptą mėsytę... Nu taip skaniai atrodė!!!! Tai kaip čia naparagausi???? Išsitraukiau iš stalčiaus šaukštą ir tiesiai iš keptuvės.... Dzin, kad šalta buvo....  Niam niam kaip buvo skanu: minkšta, sultinga... Grįžus namo išsitraukiau iš šaldiklio gabalą mėsos... Atšilo... Telefonas į rankas, nes šiaip, iškilo klausimų... Pasirodo, ne taip dariau :D Bet rezultatu - likau vistiek labai patenkinta ir jei kepu ne orkaitėje - tai tik šitaip :)



Reikia:

žvėrienos kumpio
taukų (tinka paspirginti žali lašinukai)
prieskonių
druskos

   Mėsą susipjaustau norimo dydžio gabaliukais ir dedu į įkaitintą keptuvę su taukais. Kepu kaskart pamaišydama. Kai mėsa gerai apkepa, sakyčiau, netgi iškepa, sudedu prieskonius (petražolės, čiobreliai, česnakai (aš dedu nenuvalytas česnako skilteles, jos po to būna nerealaus skonio) ar kokius nori prieskonius), druską ir ant mažos ugnies patroškinu dar kokią valandą. Viskas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje