2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Cannelloni makaronai

   Tai buvo mūsų naujametinės vakarienės patiekalas. Kadangi niekur nevažiavom, neturėjom svečių - nieko super ir nesiruošėm.


Reikia:

Cannelloni makaronų,
faršo,
poros marinuotų agurkų,
fermentinio sūrio,
didesnės skardinės pomidorų be odelės,
grietinės,
druskos,
prieskonių

   Pirmiausia pasiruošiame faršą. Paprastai, be jokių fintų. Į faršą sudedame smulkintus agurkus (pirmą kartą kai darėm, jų nedėjom, tai kažkaip mums per sausa pasirodė), druskos ir prieskonių pagal skonį ir poreikį.


   Tada prikemšame faršu makaronus ir suguldome į skardą kaip paršiukus.


   Dabar beliko užpilas/padažas. Skanesnio šiam patiekalui kol kas neradau :D Išimame iš skardinės pomidorus (šiaip kokius du palieku visada, bet šį kartą norėjau daaauuug padažo), sutriname juos su blenderiu, tada įdedame grietinės, maždaug stiklinę. Vėl viską sutriname. O tada jau dedame druskos pagal skonį ir prieskonių (dėjau baziliką). Viską gerai išmaišome. 


   Prieš užpildami padažą ant makaronų, pirmiau dar pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. O tik paskui užpilame. Taip sūris neapdega.

    Kepame 40min. 200'C karštumo orkaitėje.

   Skanaus!


   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje