...ech, tie Nauji metai! Pusę dienos po namus vaikščiojau nesumąstydama ko griebtis... Pusę dienos šaldytuvą varsčiau, nesumąstydama ko noriu... Na, užkliuvo akis už jau atšilusių šaldytų braškių... Juk internetas visagalis!!! Na, ir radau...
...buvo mintis dar ledų šalia įdėti... Ar pudra pabarstyti... Laimei - patingėjau :D Nes pyragas - išties saldus.
Reikia:
125 g miltų;
100 g cukraus;
9 g kepimo miltelių (manau, šaukštelio būtų per akis);
žiupsnelį druskos;
1 kiaušinio;
120 ml pieno;
30 g ištirpinto sviesto;
200 g braškių.
Trupiniams ant viršaus:
60 g miltų;
100 g cukraus;
55 g šalto sviesto.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų
ir druską.
Atskirai sumaišome
kiaušinį, pieną ir ištirpintą skystą sviestą. Šį gautą skystimą supilame
ant miltų mišinio ir viską intensyviai maišome su šaukštu.
Kai gerai
išmaišome su šaukštu tešlą, supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Tada supjaustome smulkiai braškes (naudojau trintas šaldytas) ir
paskleidžiame ant tešlos.
Kol orkaitė įkais iki 190'C, pasidarome trupinius.
Sumaišome inde cukrų su miltais ir
pirštais įtriname sviestą. Gautus trupinius užberiame
ant pyrago viršaus ir įdedame pyragą kepti 35-45min.
Tobulas pyragas. Tačiau čia tiktų taisyklė: vieno per mažai, dviejų - per daug... :D
Idėją pasiskolinau iš http://plaktukai.tumblr.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą