2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Vištų sparneliai baltame padaže

   ...Šitaip vištienos blauzdeles ar sparnelius mes dažnai gaminame. Tiksliau, ne visai šitaip :D. Pagrinde būna vištiena ir tik svogūnai apkepti ir paskui užpilti grietine...


Reikia:

Vištienos sparnelių (blauzdelių)
svogūnų
grietinės
druskos, pipirų, prieskonių
aliejaus

   Aš nemarinuoju vištienos taip darydama. Tiesiog nuplaunu vištieną, nusausinu ir sudedu į įkaitusią keptuvę. Tada pabarstau druska, pipirais, prieskoniais. Kol kepa, nusilupu svogūnus. Kokias 4-5 vidutinio didumo galvas. Juos supjaustau riekutėmis. Kai vištieną apverčiu, tada ant viršaus suberiu supjaustytą svogūną, uždengiu dangtį ir palieku kepti. Kepu tol, kol svogūnas gerai iškepa. Tada įdedu porą šaukštų grietinės (čia - skonio reikalas. Galima ir daugiau arba išvis nedėti, bet tada nesigaus baltas padažas :)). Uždengiu dangtį ir dar patroškinu kokias 10min. Šį kartą su svogūnais kartu dėjau dar supjaustytą gabaliukais papriką ir gerą šaukštą konservuotų kukurūzų (jų tiesiog buvo šaldytuve).

   Be grietinės.


   O čia - jau įdėjus grietinės.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje