2019 m. sausio 4 d., penktadienis

Varškės pyragas su avietėmis

   Vakar vyro telefone radau šito pyrago nuotraukas :D kaip faina :), nes as net pamiršus buvau, kad kepiau. Labai skanus. O ieškojau tokio pyrago todėl, kad turėjau nemažai aviečių. O jau ir privirta, ir užpilta, ir užšaldyta per akis buvo. Taigi va...


  • 1 pakelis sausainių “Selga” (180 g)
  • 50 g sviesto
  • 2 didelės saujos aviečių
  • 500 g maltos varškės
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • 1/2 citrinos sulčių
   Sausainius sumalti iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinti. Suberti sausainių trupinius į sviestą ir išmaišyti – gaunasi biri masė, kuri paspaudus lyg ir bando sukibti į krūvą.
   Kepimo forma (maždaug 24x20cm) ištiesi kepimo popieriumi. Suberti sausainių trupinius, tolygiai paskleisti ant dugno ir juos sutrombuoti. Užberti dalį aviečių.
   Varškės būna pirkti maltos. Jei ne, reiktų sumalti blenderiu. Į varškę įdėti cukraus, kiaušinį, krakmolą, įspausti pusės citrinos sulčių. Gerai išmaišyti. Dalimis pilti ant pyrago pagrindo vis pasluoksniuojant aviečių. Aplyginti paviršių.
   Kepti orkaitėje 170C temperatūroje 45-60 minučių, kol paviršius pradės gelsti. Atvėsinti formoje. Valgyti visiškai atvėsusį.



Radau cia :)

Žvilgterk :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje