2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Dribsnių sausainiai...

   Nerealiai skanūs sausainiai su šaldytomis spanguolėmis ir juoduoju šokoladu.
   Pirmą kartą kepiau daugiau nei prieš metus. Tada turėjau šviežių spanguolių. Bet neturėjau šaldytų... Todėl ir kepiau tik vieną kartą. Šį rudenį spanguolių užšaldžiau specialiai šiems sausainiukams. Tik aišku, buvau juos pamiršus :D Po vieno pasiknisimo šaldymo kameroje, aš juos prisiminiau... Bet kur buvau radus receptą - tai jau buvo mįslė... Ir vėl gi, negaliu pati tuom patikėt, bet vėlgi, ačiū FB, kur netyčia šiuo gėriu buvau pasidžiaugus draugams :D Pasirodo, netgi nuorodą buvau įkėlus :D Bet, kadangi arba pamiršdavau kai bananų būdavo, arba prisimindavau kai jų - nebūdavo, tai šiandien viskas vyko kaip pagal planą, ir bananų tokių jau nelabai apetitnai atrodančių namie buvo, ir skleroza į svečius neužsuko, tai ėmiau ir iškepiau... :))) Aišku, man tai buvo vietoj vakarienės, vaikams - šalia vakarienės :D



Reikia:

120 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
2 prisirpusių, o dar geriau persirpusių bananų (arba 1 banano);
170 g miltų
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
plytelės (100 g) juodojo šokolado
šaukštelio cukraus su vanile
žiupsnelio druskos
150 g greito paruošimo avižinių dribsnių (arba 150 g  kvietinių dribsnių)
100 g kokoso drožlių (arba 100 g šviežiai tarkuoto kokoso)
50 g linų sėmenų (nedėjau, o vietoj jų įbėriau sezamo sėklų, bet mažiau negu 50g)
puoduko šaldytų ar šviežių spanguolių (arba bruknių).

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo, po vieną įmušame kiaušinius, sudedame trintus bananus ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, avižiniais ar kvietiniais dribsniais, vaniliniu cukrumi, druska, linų sėmenimis (šiuo atveju - sezamo sėklomis) ir kokoso drožlėmis. Įmaišome į tešlą.
Suberiame spanguoles (bruknes) ir peiliu rupiai kapotą šokoladą.
Šaukštu dedame tešlos kauburėlius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Jei norime plonesnių sausainių, tuos kauburėlius dar paspaudžiame šakute ar peiliu.

 Kepame 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 20 minučių, kol dailiai paruduoja.

Palaukiame, kol visiškai atvės ir ...mėgaujamės :D

Pasinaudojau http://ausrra.blogspot.com/ :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje