2012 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Karka arba karkutė

   Mano vyras be galo mėgsta karką. Jei kur nueinam - visada užsisako karką, jei tik tai įmanoma būna. Na, ir vieną dieną nusprendėm, kad pabandysim pasidaryt mes tą karką patys! Nusipirkome parduotuvėje karką, bet ne žalią, o tą tokią jau keptą-parūkytą... Grįžus namo, vyras užsiėmė virtuvės reikalais. Labai džiaugiuosi tokiomis minutėmis, ir nieko nesakau, nors paskui pusę dienos jo pastangų liekanas tenka kuopt... :D

Reikia:

karka
bulvės
morkos
baklažanas
alyvuogės (juodos, žalios)
česnako kelios skiltelės
druska, bulvių prieskoniai

  
   Indo dugną, kuriame kepsime karką, ištepame aliejumi. Ant jo prikrauname riekutėmis pjaustytų morkų. Tada pasodiname ant jų karką, aplink ja prikrauname druska pabarstytų bulvių, bulvių prieskoniais (galima ir druska) įtrintų baklažano riekučių, pabarstome alyvuogių (galima ir juodų, ir žalių, o galima ir tokių, kokių turite šaldytuve. Galima išvis jų nedėt, jeigu nemėgstate :)), česnako skiltelių (galima luptų arba neluptų). Ir viskas. Uždengiame visą šį reikalą ir šauname į įkaitintą iki 200'C orkaitę kokiai valandai.



   Paskutinį kartą kepiau paprasčiausiai sukrovusi viską į kepimo rankovę. Skonis nuo to tikrai nepasikeitė :)


   Na, štai ir viskas :)

   Tiesa, vieną kartą vyras darė karką dar žalią, neparuoštą... Labai daug darbo prie jos, ir nepasakyčiau, kad skaniau negu mūsų daroma. Bet kaip sakoma, išbandyti reikia viską :)

   P.s.: o kitą dieną iš likučių galima padaryti nuostabų troškinį :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje