2016 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

Pomidorai su želatinu

   Šiemet kaip niekad pas anytą priaugo pomidorų... Dėžėm vežėmės :D Realiai tiek suvalgyt - neįmanoma buvo. O prisimarinavus jau buvau užtektinai. Va tada ir prisiminiau, kad turiu ką dar pasidaryti :D Visi mėgstam :D Tik kol jie dar buvo supilti į stiklainiukus ir dar nesustingę, tai nesinorėjo fotkint. O paskui priversti buvom iškraustyt visą rusį, tai visko po truputį parsinešiau į šaldytuvą. Tai ir atsiminiau, kad čia dar šito recepto nesu įsidėjus. :) Ir dar, kuo labai džiaugiaus, kad turim kombainą, kurio dėka svogūniukai supjaustyti labai gražiai plonai :D

   Receptas iš brolienės receptų klodų. Skanu :)



   Prinokusius pomidorus supjaustom nestorom riekelėm. Sudedam į stiklainiukus sluoksniais su žiedeliais pjaustytais svogūnais ir užpilam marinatu.

Marinatas:
3v.š. želatino (galima 4) 40min. brinkinti užpilus šalto vandens.

1l marinato:
1v.š. druskos
3v.š. cukraus
9 lauro lapų
0,5a.š. cinamono,
6 pipirų
6 gvazdikėlių

   Sudedam viską į litrą verdančio vandens, paverdam 5 min., nukošiam. Į karštą skystį supilam išbrinkintą želatiną. Šiek tiek ataušus supilam 0,5 st. acto ar a.š. citrinų rūgšties. 
   Daržoves užpilam marinatu ir pakaitinam 10min. nuo virimo.

   1l marinato užtenka 3,5l paruoštas daržoves užpilti (5x0,7l)

P.s. Kai dar buvau jauna ir netekėjus, viena pažįstama prieš darant tokius ar panašius pomidorus, kalvarų turguj ieškojo rusiškos želatinos. Šviežios. Pamaniau: koks skirtumas? Dabar žinau :D Mano buvo senoka. Šįkart... Rezultatas? Ačiū Dievui, dabar bent jau sustingo :D O jau buvau tam praradus viltį :D Nestingsta ta želatina nors tu ką :D Taigi, darant tokius pomidoriukus - būtina nauja želatina :D
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje