2013 m. spalio 18 d., penktadienis

Sūriu - sviestu įdaryta paprika

   Šitą daiktą ragavau grubiai prieš 6 metus. Buvo nerealiai skanu :) Bet va, kad imt ir pasidaryt, tai sugebėjau tik užvakar :D Gal ir gerai, o tai musiau, jau būtų pabodę per tiek laiko :)


 
Reikia:

300g fermentinio sūrio (recepte rašo ROKIŠKIO, bet aš vartojau tokį, kokį vyras nupirko)
250g sviesto (naudojau ROKIŠKIO NAMINĮ, nes dažniausiai jį perkam)
1 ryšelis krapų (naudojau džiovintus)
4 sk. česnako (česnako dėjau daugiau)
3-4 vidutinio dydžio paprikas,skirtingų spalvų
duona


   Paprikas nuplauname, nupjauname apatinę dalį (na tą, kur kotelis), išimame sėklas, gražiai išvalome vidų, išdžioviname ir dedame įdarą (smulkiai tarkuotą sūrį su sviestu ir česnaku bei krapais ištrintą). Tada suvyniojame paprikas į foliją ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms (aš palaikiau per naktį). Dedame pjaustytą griežinėliais papriką ant duonos ir... skanaus! 
   Galima pakepinti duoną ir plonais griežinukais pjaustytą papriką dėti ant jos, gaunasi  labai skanūs sumuštinukai . Duoną dar galima ištrinti česnaku. Sako, kad tada tai iš viso pasaka...

    Pasinaudojau http://astriai-saldu.blogspot.com patirtimi :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje