2013 m. kovo 8 d., penktadienis

Makaronai grietinėlės padaže

   Pagal idėją, tai turėjo būt makaronų lizdeliai grietinėlės padaže. Na, bet namuose būtent jų ir neturėjau. Tai panaudojau paprastus lietuviškus makaronus :) Taigi... :DDD



Reikia (4 porcijos po 3 lizdelius)

12 makaronų lizdelių (ėmiau 200g lietuviškų)

Įdarui:
300g mėsos (naudojau kiaulienos-jautienos)
1 smulkinto svogūno
3 skiltelių sutraiškyto česnako (ėmiau 4)
mėgiamų prieskonių (petražolės, krapai, saldžioji paprika, pipirai)
1v.š. pomidorų padažo
1v.š. garstyčių (naudojau grūdėtas)

Padažui:
1 svogūno
4 skiltelių česnako (naudojau gal 7,8)
2v.š sviesto (perpus maišiau su aliejumi)
1v.š miltų
1v.š garstyčių (naudojau grūdėtas)
sultinio arba sultinio kūbelio (jei tokį naudojate)
verdančio vandens
200ml grietinėlės 35%
druskos, pipirų
tarkuoto fermentinio sūrio

   Maltą mėsą sumaišome su visais įdarui skirtais produktais.
  Imame po šaukštą pasiruošto faršo, formuojame kukuliuką ir dedame ant lizdelio. Galima būtų lizdelį pasūdyti, bet autorė, Širšių lizdo karalienė, to nedarė. Aš ir taip nedariau, nes apskritai lizdelių neturėjau :D

   Įkaitintoje keptuvėje pakaitiname aliejų ir išlydome sviestą, sukrauname pjaustytą svogūną ir pakepame kol gražiai suminkštės ir pasidarys aukso spalvos. Tada beriame smulkintą česnaką ir po pusės minutės suberiame miltus. Pakepame maišydami apie minutę.
   Tada į keptuvę dedame garstyčias, grietinėlę, sultinio kubelį ir viską gražiai išmaišome. 
   Į keptuvę dedame lizdelius, tik nesugrūdame, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame litrą verdančio vandens iki pat lizdelių viršaus. Širšių lizdo karalienė pripylė šiek tiek mažiau, tai skundėsi, kad kukuliukai sausoki gavosi, o jei darant pagal receptą  nesukčiaujant - gaunasi idealiai. 
   Kadangi aš naudojau paprastus makaronus, tai ant padažo maždaug tolygiai paskleisdama supyliau makaronus ir sukroviau 8 padarytus kukuliukus. Tada gausiai apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpyliau verdančiu vandeniu. Uždengiau dangčiu ir palikau 15-20min pavirti/pasitroškinti. Po penkių minučių paragavus įdėjau truputį druskos, nes man pasirodė - mažoka. Troškinau šiek tiek ilgiau, nes kažkaip nepatikėjau, kad kukuliukai gali būt nebe žali. Kas keičiausia, kad kai jau atidengiau dangtį norėdama krauti į lėkštes - kukuliukų nebuvo nei kvapo :D Jie visi buvo - pasiskirstė po visą troškintuvę. :D Gavosi tikra Lapša po flotski :D Bet - nerealiai skani :)

Žodžiu -skanu :)

Pasinaudojau http://shirshiulizdas.blogspot.com idėja :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje