2017 m. spalio 14 d., šeštadienis

Utopenci

   ...vasarą buvo grįžę mūsų slovakai. Kai klausė, ko atvežt lauktuvių, mes kaip tikri nenormalūs lietuviai paprašėm limonadų :D: Kofola ir Vinea :D Žvengė iš mūsų, kad ne kažko linksminančio, o limonadų užsiprašėm :D Kai juoko dozė praėjo, tada rimčiau užklausė, ko atvežt. Nu ko ko, kad mes ir patys nežinom :D Bet kai paminėjo, kad gal kažko, kas kelia nostalgiją... tai ir prisiminėm! Ir vėl žvengė iš mūsų... :D Ot gerai, nors vitamino C prisigamino :D Kai sulapnojom slovakišus utopencus, kilo mintis, a mažu patys pasidaryt galim? Nu ir pasidarėm :D


Reikia:

sardelių,
svogūno

Marinatui:

3 puodelių vandens
1 puodelio acto,
0,5 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. juodų pipirų
0,5 a.š. kvapių piprų
3 lauro lapų

   Visus marinato ingredientus supilame į puodą, užkaičiame ir kai užverda, paverdame 5min. Kol marinatas verda, į stiklainius (750ml) sudedame pjaustytą žiedeliais svogūną ir sardeles (telpa 6). Dar galima prikrauti paprikos, aštriųjų pipirų, česnako... Visa tai užpilame verdančiu marinatu, užsukame ir pastatome į šaldytuvą. Skaniausia - po 2 sav. Dar galima sardeles įpjauti per visą ilgį ir patepus garstyčiomis prifarširuoti svogūno griežinėliais. Viskas. Skanu! 
   Receptas pasiteisino, nes jau pasidarėm trečią partiją :D

   O kad būtų aiškiau - video :D


Žvilgterk;)

4 komentarai:

  1. Vauuu...nustebinai tokiu receptuku :))) ir tikrai skanu???? Turbūt vien dėl įdomumo reikės pabandyti ir man pasidaryti.O kiek su trim puodeliais vandens užpili stiklainiukų ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D vienos marinato porcijos užtenka 4 stiklainiams - taip kaip nuotraukoje. Toks reikalas labai gerai, kai važiuoji kur nors į gamtą - mes kopiant į kalnus užkandai pasiėmę buvom.

      Panaikinti
    2. Ačiū už atsakymą ;) Darysiu ir aš.

      Panaikinti
    3. Prašom :D A mažu patiks? ;)

      Panaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje