2017 m. spalio 23 d., pirmadienis

Obuolių pyragas "Cvetajevskij"

   Vakar medituodama bloguose užtikau receptuką obuolių pyrago. Maniškiai jau kažkaip pabodę man... Galvoju, nu - paeksperimentuojam! O gal tai įtakojo tai, kad vakar tik kavą sau pasidariau, ir mano "ofisą" užėmė vyras... Nu ir gerai. :D Taigi vat, užtikau čia. 
   Ai, dar apie patį obuolių pyragą. Jeigu manęs mano skonio receptoriai ir atmintis neapgauna, tokį obuolių pyragą valgydavau Forto dvare prieš 18 metelių :D Tai buvo pats skaniausias man obuolių pyragas. Tai čia - jis!!! Na, jei ne jis - tai tada jo pusbrolis :D


Reikia:

Tešlai:
150 g sviesto
100 g grietinės
250 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių

Įdarui:
200 g grietinės
200 ml cukraus
1 kiaušinis
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. miltų
600 - 700 g nuvalytų obuolių

    Gaminimas: Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir dedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską rankomis sutriname į smulkias kruopeles, dedame grietinę ir suminkome tešlą. Kol pasiruošime įdarą, tešlą dedame į šaldytuvą.
    Įdarui obuolius nulupam ir supjaustom plokštelėm. Kiaušinį paplakam, dedam grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
25 - 26 cm atidaromą tortinę išklojam kepimo popierium. Tešlą pakočiojam ir dedam į tortinę, padarydame 2 - 2.5 cm kraštelį. Ant tešlos sudedame obuolius ir užpilame grietinės masę.


   Taip paruoštą pyragą kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Iškepusį atvėsiname. Galima apibarstyti miltiniu cukrumi.

   P.s. Jei obuoliai tai daugiau 600g - tikrai nereikia. Jei obuoliai pakankamai saldus - 200g cukraus - tikrai nereikia :D

Žvilgterk ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje