2017 m. liepos 18 d., antradienis

Vištiena, kepta su bulvėmis ir ananasais

   ...užmačiau šitą reikalą čia. O pastaruoju metu "ką čia valgyt padaryt?" aplanko labai dažnai :D Ypač kai trijų skirtingo amžiaus (oi, vyrą pamiršau...), t.y. keturių skirtingo amžiaus vaikų skoniai, norai ir t.t. nesutampa (dažniausiai iš principo arba specialiai). Taigi radau ir iškepiau. 3:2 - patiekalo naudai :D


Reikia:

vištienos
bulvių
konservuotų ananasų
majonezo
konservuotų ananasų sunkos
česnako
druskos
pipirų
 
  Bulves supjaustome maždaug piršto storio griežinėliais, apibarstome druska ir sudedame į kepimo skardą. Ant bulvių sudedame konservuotų ananasų gabaliukus. Vištieną apibarstome druska, pipirais ir sudedame į skardą ant bulvių bei ananasų. 
   Lygiomis dalimis sumaišome majonezą su konservuotų ananasų sunka, išspaudžiame česnaką (autorė paprastai ima po 3 a. š. majonezo ir konservuotų ananasų sunkos, išspaudžia 3-4 skilteles česnako (kaip visada visko neperskaičiau iki galo - tai man gavosi skystas padažas, kurio pasekoje buvo žiauriai skanios bulvės :D)). Gautą masę užtepame ant vištienos gabaliukų ir pašauname į 200'C įkaitintą orkaitę. 
   Po 20-25 min. vištienos gabaliukus apverčiame. Kai apversti gabaliukai apskrunda, vištieną vėl apverčiame ir baigiame kepti. Per 60 min. vištienos gabaliukai visiškai iškepa ir gražiai apskrunda.

  ...apsivalgymas... 

   Tiesa, kai vyrui pasakiau, ką eilinį kartą praleidau skaitydama, jisai pažvengė iš manęs ir sako; tau reikėtų įsirėminti virtuvėj užrašą: "read the fucking manual :D" Nu blemba, aš jam vieną kartą tai priminsiu :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje