2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Kepta antis

   Skani antis. Antrąkart kepėm. Kodėl antis? Kažkaip vištos nusibodo... :D Ir čia kažkada vyras sako: o davai, išsikepam antį? Nu ir išsikepėm. Skanu buvo.... Po kiek laiko vėl noras antytei užėjo - bet kažkodėl nusprendėm išbandyt kitą receptą. Išbandėm. Šitas - skaniau! Tai jau, manau, ir nebeeksperimentuosim :D Antytė - afigiena :P


   Vaizdo kokybe prašom nesistebėt, nes kas turi mažus vaikus - tas ir taip supranta viską :D

Reikės:

1 anties;
1,5 valgomojo šaukšto jūros druskos (paprasta akmens druska irgi tinka - išbandėm)
2 šaukštelių šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žiūpsnelio maltų kmynų
3 česnako skiltelių
1,5 cm imbiero šaknies
Tarkuotų apelsino žievelių (2 apelsinų)
4 v.š. medaus
4 v.š. sojos padažo
1 v.š. acto

   Antį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, sutriname. Antį įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje per naktį.
   Prieš kepant antį smulkiname česnakus, imbierus, maišome juos su tarkuotomis apelsinų žievelėmis, 2 šaukštais medaus, 2 šaukštais sojų padažo. Ingredientus dedame į puodą, užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.
   Užsiuvame anties kaklą, supilame karštą marinatą ir užsiuvame pilvą.
   Antį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame ~ 1,5 – 2 valandas, priklausomai nuo anties dydžio.
  Likus 10-15 min. iki kepimo pabaigos sumaišome likusį sojos padažą, medų, pilame šaukštą acto, pagardiname druska, pipirais. Gautu mišiniu aptepame iš kepimo maišo/rankovės išimtą antį ir šauname į orkaitę dar 10-15 min., kol gražiai apskrus.



   Recepte buvo rašyta, kad kepta antis labai skani patiekta su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. O mes valgėme taip. 
   Dėl šaltinio, iš kurio nusižiūrėjom receptuką... Apgailestauju, bet vyras jo - nenukopino... :( negaliu pasakyt iš kur... soriuks :)

3 komentarai:

  1. Įdomus receptas - ypač dėl to, kad imbiero dedasi. Ar aštrumas labai jaučiasi? Aš irgi ieškodama kažko įdomaus ir NE VIŠTIENOS atradau labai neblogą receptą antienai - https://www.iki.lt/receptai/conft-de-canard-antis-prancuziskai. Jis truputį paprastesnis nei jūsų ir įtariu, kad gal greičiau pasigamina, bet skonis tikrai geras - čiobreliai labai gero daug duoda :) O jūsiškį irgi reikės pabandyti kada prie progos - pagal ingredientus atrodo, kad gardu tuėtų būti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi skeptiškai į ta imbierą žiūrėjau... Bet jo praktiškai visai nesijaučia. Ir nuo to laiko, kai darau , pvz. jautienos sultinį, jei tik šaldytuve turiu imbiero - visada gabaliuką idedu - suteikia gerą prieskonį :)

      Panaikinti
    2. O jūsų receptuką, manau, įdomumo dėliai, irgi išbandysim :) ačiū :)

      Panaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje