2014 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

Žalių pomidorų uogienė

   ...vasara vasara... Visą vasarą, tiksliau visas atostogas, leidžiu pas tėtį kaime. Ir pati sau galiu paprieštaraut, dėl to "kaime" :D Na, tai ne kaimas :D, bet ir ne didmiestis :D 
   Priaugo daržovių, užėjo rūkai, teko nuskint gražutėlius, bet dar žalius, pomidorus, kurie augo lauke. Kažkada seniai, esu ragavus žalių pomidorų uogienės, pasiknisus internete radau receptuką ir nusprendžiau pabandyt. A mažu patiks?




















Reikia: 

1 kg žalių nedidelių pomidorų 
1 kg cukraus
1 citrina
gabalėlis cinamono žievelės

    Mažus neprinokusius pomidorus nuplauname, supjaustome ketvirčiais arba pusiau.
    Citrinos žievelę nutarkuojame, o visą citriną susmulkiname.
  Viską sumaišome su cukrumi, palaikome keletą valandų uždengtame puode, kol atsiras skysčių.        
    Verdame ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol uogienė sutirštėja.
    Sudedame į stiklainius ir uždarome.

   Paragavus, su broliu nusprendėme, kad su baltu varškės sūriu - turėtų būt labai skanu :) Tiesa, iš vienos normos gavosi 3 puslitriukai :)

Pagal  http://receptai.man.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje