2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Bulvių, cukinijų ir pomidorų užkepėlė

   Anot autorės čia , tai labai švelnus patiekalas, kuris gali būti ir savarankiškas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
 

Reikės:
1 vidutinės cukinijos,
2-3 bulvių,
2-3 pomidorų,
150 g kieto fermentinio sūrio.

Padažui:
1 stiklinės pieno,
50 g sviesto,
1 šaukšto miltų,
1 kiaušinio,
3-4 skiltelių česnako,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

   Ką reikėtų įsidėmėti? Bulves pjaustome plonai, o kiaušinį mušame tik į atvėsusį padažą. Ką gi – imamės paties lengviausio kepinio!

   Gaminimas. Storadugniame puode ištirpiname sviestą. Beriame miltus ir greitai išmaišome mentele. Supilame pieną, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname, nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Paliekame atvėsti ir imamės daržovių.
   Nuskustas bulves, nuluptą cukiniją bei pomidorus supjaustome griežinėliais (bulves – ypač plonais). Guldome daržoves į gilų sviestu išteptą kepimo indą (aš tiesiog išklojau dugną), dėliodami kaip pakrypusias knygas lentynoje (aš tarp daržovių sluoksnių dar dėjau vištienos gabaliukų ir pabarsčiau šaldytais žirniais). Taip išeis kokios 3 eilės daržovių eilių.
   Į atvėsusį padažą įmušame kiaušinį, suberiame smulkintą česnaką ir gerai išmaišome. Tuo padažu apliejame daržoves, ant viršaus užbarstome tarkuotą sūrį, smulkintus svogūno laiškus (nebūtinai) (aš dėjau tiesiog šaldytas petražoles) (o kadangi man pasirodė, kad su tuo padažu nieko gero nesigaus, tai padariau dar vieną jo porciją, tik skystesnę ir užpyliau. Kai iškepė, buvo akivaizdu, kad to visai nereikėjo :D)
   Kišame paruoštas daržoves į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių (kepiau ilgiau).


Valgome karštą. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje