2014 m. birželio 19 d., ketvirtadienis

Ant svogūnų su grietine kepta lydeka

   Vakar gavom lauktuvių nuo tėčio :) Ačiū, tetuk, labai skaniai suvalgėm :*
   O šiaip, taip lydeką darėm gal prieš kokius gerus 4-5 m. Gerai, kad prisiminiau receptuką :D





























Reikia:

1 kg lydekos
3 svogūnai
6-7 šaukštai grietinės
pomidorų padažo
citrinų sulčių (nedėjau, nes pamiršau nusipirkt citriną :D)
druskos
žuvies prieskonių
pipirų
aliejaus skardai patepti


      Lydeką nuskutame, išskrodžiame, išplauname, ir supjaustome gabalais.
   Juos įtriname druska, prieskoniais, citrinų sultimis (truputį pamarinavau - nedėjau iškart) ir sudedame į aliejumi pateptą bei svogūnų griežinėliais išklotą skardą (ant svogūno griežinėlių uždėjau truputį pomidorų padažo).
    Ant kiekvieno žuvies gabalo uždedame grietinės.
    Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (kepiau 180'C karštumo orkaitėj).

    Patiekiame karštą, papuoštą pomidorų padažu.

Skanaus :)






2 komentarai:

Ieškoti šiame dienoraštyje