2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Švilpikai

   ...anot Gustavo, dar gali būt vadinami bulbokais arba bulbonais.

   Kadangi savo šeimai pastaruoju metu su maistu niekaip neįtinku (gal vis tik čia kaltas praūžęs virusas?), tai šiandien pietus dariausi asmeniškai sau. Bet..., abu vaikai suvalgė po švilpiką, neskaitant, kad prieš valandą buvo šiaip, normaliai papietavę...
  




















Taigi reikės:

8 virtos bulvės su lupenom (viriau be lupenų - nuskustas)
2 kiaušiniai (1 iš jų - skirtas patepimui)
apie stiklinę miltų
druskos

   Bulves nulupame, sumalame (sumaigiau kočėliuku), įmušame kiaušinį, įpilame maždaug pusę stiklinės miltų, druskos ir viską gerai išmaišome, išminkome bei suvoliojam (čia ant stalo pilama kita pusė stiklinės miltų) "dešrą". Ją supjaustome ir riekes (aš dariau tokius kaip kotletukus) dedam ant aliejumi pateptos skardos. Patepame plaktu kiaušiniu (čia - antras kiaušinis). Kepame apie pusvalandį iki 200'C karštumo orkaitėje.

   O kol švilpikai gražiai (na tikrai labai gražiai) kepa orkaitėje, galime pasidaryti padažą:

400g varškės (aš naudojau 2pok. po 180g)
pieno
svogūno laiškų, krapų

   Varškę ištriname ir pilame po truputį pieną kol bus normalaus tirštumo padažas (aš kažkaip šliūkštelėjau per daug pieno ir galvojau, kad jau bus šabaš, bet - išplakiau su blenderiu ir tirštumas gavosi pats tas :) ) Tada sudedame susmulkintus žalumynus (naudojau tik džiovintus krapus, o paskui padalinau padažą į dvi dalis ir į vieną dalį įdėjau traiškyto česnako porą skiltelių - niam), druską. Viską gerai išmaišom :)

   Ir skanu, ir greita :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Ieškoti šiame dienoraštyje