2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Varškės užtepėlė su česnaku

   Rytas. Ganėtinai vėlyvas ir tylus. Nes mažasai dar miega, turbūt lietus veikia, vyresnėlė kaime, o vyras jau darbe...
   Atsikėlus bandžiau jį dar prikalbinti išgert kavos su manim, deja... Taip ir likau viena virtuvėje su pusryčiais, kava ir kompu. Net kašaras guli vežimėlyje ir miega :)
   O šitą užtepėlę atradau prieš gerus metus. Mums labai skanu pusryčiams buvo pirktinis kastinis su česnaku. Po to pamąsčiau, kad gi ir pati sumakliavot kažką galėčiau :D. Pasiknisus internete išsiaiškinau, kad kastinis - praktiškai - vien grietinė. Na, tada jis savo žavesį šiek tiek mano akyse ir prarado :D Ir taip vieną rytą, kol dar visai neprabudus jau stovėjau virtuvėj ir darydama kavą mąsčiau, ką čia pusryčiams sumąsčius, taip ir sumaklinau kažką... O kadangi tiko ir patiko - tai taip ir liko mūsų pusryčių valgiaraštyje :) 

























Reikia:

varškės
grietinės
česnako kelių skiltelių
druskos

   Varškę sumaigome šakute (šiuo atveju ėmiau 1 pok. varškės), sutraiškome česnako skilteles (skonio reikalas - aš dėjau 4), įdedame grietinės (porą šaukštų - nors šiaip, kiekvienas pagal save, kokio tirštumo užtepėlės norisi, tiek ir dėt reikia) ir pagardiname druska. Viską gerai išmaišome...


... ir mėgaujamės :) 
   Iš pradžių tepdavome tik ant batono. Po to pabandžiau ant juodos duonos... Tiko. O pomidoras - savaime prilipo.

2 komentarai:

  1. Aš dar žolių dedu - krapų, bazilikų, petražolių, svogūnų laiškų, raudonėlio, šalavijo ir pan. Kaskart vis kitas skonis :)

    AtsakytiPanaikinti

Ieškoti šiame dienoraštyje